HUDVÅRD I HÄLJARP BOKA TID

OM NEOSTRATA

NEOSTRATA är avancerad hudvård från de läkare som upptäckte och tog patent på alfahydroxisyrateknologin (AHA) - en av hudvårdsbranschens absolut största innovationer. De två läkarna är oöverträffade på sitt område, har gjort fortlöpande framsteg, skapat vetenskapliga innovationer och genomfört kliniska studier som har publicerats i ledande medicinska dermatologiska tidskrifter.

Ett partnerskap med stora resultat

Doktorernas partnerskap började 1966 vid Temple University i Philadelphia. De delade en passion för vetenskap och forskning, en fascination av huden och viljan att hjälpa patienter med svåra hudsjukdomar. Eftersom mer än hälften av alla hudproblem bedöms bero på svårigheter med cellförnyelsen i stratum corneum, var läkarna fast beslutna att hitta ett välfungerande sätt att påverka bildandet av nya hudlager. Medan deras tidiga forskning främst fokuserade på psoriasis och ichthyos kom deras forskning att omfatta ett stort antal problem i huden. Deras arbete har lett till viktiga upptäckter för behandling av ichthyos och psoriasis, men även för torr hud, akne och många andra tillstånd som beror på problem i hudens cellförnyelseprocess.

Studien som startade det hela

Under en studie för att utvärdera naturliga och fysiologiska substanser och deras effekter på patienter med ichthyos upptäckte Dr. Van Scott och Yu att en viss typ av naturligt förekommande substanser har en djupgående effekt på utvecklingen, mognaden och förnyelsen hos både normala och sjuka hudceller. När ichthyos patienter återvände med normal hud efter applicering av dessa substanser var läkarna mycket upprymda. De namngav substanserna alfa-hydroxisyror (AHA) och ansökte om sitt första patent 1975. Sedan dess har Dr. Van Scott och Dr Yus upptäckter legat till grund för en mängd olika sammansättningar som förbättrar huden.

Utvecklingen fortsätter

Över 50 års forskning och klinisk erfarenhet ligger till grund för utvecklingen av de avancerade hudvårdsprodukterna från NEOSTRATA och än idag ligger forskningen bakom NEOSTRATA i framkant. NEOSTRATA är speciellt stolt över sitt kliniska arv och framträdande position i den professionella hudvårdsbranschen.

Pionjärer inom hudvård

Grundarna av NEOSTRATA, Dr. Eugene Van Scott och Dr. Ruey Yu är internationellt erkända för sin banbrytande upptäckt av AlfaHydroxySyrornas (AHA) betydelse för huden. Dr. Van Scott arbetade som chef för amerikanska National Cancer Institute i över 15 år innan han började på Temple University Hud- och Cancersjukhus. Han har genom åren fått många viktiga och prestigefulla utmärkelser, bland annat för sina framstående forskningsinsatser inom området hudcancer. Han har även valts ut till listan över "Masters in Dermatology" av American Academy of Dermatology. Dr Yu, dermato-farmakolog, var docent vid The Temple University Hud- och Cancersjukhus, där han genomförde omfattande dermatologisk forskning, när han mötte Dr. Van Scott.

Dr. Eugene Van Scott


Dr. Eugene Van Scott

Dr. Ruey Yu


Dr. Ruey Yu

AHA - AlphaHydroxyAcid

Glykolsyra - AHA

Är en naturlig beståndsdel i sockerröret. Den exfolierar huden, förbättrar cellförnyelsen, jämnar ut pigmenteringar i huden, minskar porstorleken och hjälper till att släta ut fina linjer och rynkor. I dermis ökar denna alfahydroxisyra syntesen av glykosaminoglykaner (GAGs) och kollagenfibrer så att huden ser fastare ut. NEOSTRATAs produkter som innehåller glykolsyra är optimalt effektiva med ett idealiskt pH och i en perfekt koncentration. Amfoteriska sammansättningar har skapats för att minimera rodnader och irritationer (patenterat av NEOSTRATA).

Citronsyra - AHA

Finns naturligt i citrusfrukter och är en effektiv alfahydroxisyra som har skyddande antioxiderande antiaging-effekter. Hjälper till att reparera tecken på solskador och elastos på grund av solstrålning, genom att förbättra kvaliteten på de elastiska fibrerna och öka innehållet av GAGs i huden. Eftersom den både har skyddande och reparerande effekt används den ofta som förstärkande ingrediens när man vill rikta in sig på speciella hudproblem.

Mandelsyra - AHA

Är en fettlöslig alfahydroxisyra som utvinns från mandlar. Den absorberas lätt av fet hud, vilket gör den extra effektiv i produkter för denna hudtyp. Mandelsyra har även naturliga antibakteriella fördelar och om den används regelbundet bidrar den till att göra huden mindre fet utan att den torkas ut.

PHA - PolyHydroxyAcid

Glukonolakton - PHA

Är en verksam antiaging-ingrediens som inte irriterar huden, inte ens för patienter med kliniskt bevisad känslig hud, så som rosacea eller som har gjort kosmetiska ingrepp. Har en antioxiderande effekt samt hämmar nedbrytande processer i huden, som t ex glykering. Hudens sunda vävnad och ungdomliga elasticitet bevaras. Glukonolakton stärker hudens barriärfunktion och minskar med tiden hudens känslighet mot irriterande ämnen och rodnader. Glukonolakton gör inte huden känsligare för solen.

Laktobionisk syra och Maltobionisk syra – PHA

Den nyaste generationens PHA som är idealisk för alla hudtyper, och särskilt för torr och känslig hud. Utvinns från mjölk- eller maltsocker. Dessa syror är mycket milda, barriärstärkande, cellförnyande och hjälper till att reparera huden samt minimera inklusive fina linjer, rynkor, ojämn pigmentering, förstorade porer och ojämn hudstruktur. Laktobionisk och Maltobionisk syra är också effektiva antioxidanter. Laktobionisk syra används även medicinskt för att förhindra oxidativa skador vid organtransplantation. Båda ingredienserna förebygger också nedbrytning av huden genom att hämma det enzym som bryter ner kollagenet, och orsakar rynkor och slapp hud. De är också mycket effektiva återfuktare som binder vatten och skapar en fuktgivande barriär.

Övriga

NeoGlukosamin

En av NEOSTRATA patenterad teknik som bygger på ett i huden naturligt förekommande aminosocker. NeoGlukosamin exfolierar huden skonsamt och gynnar nybildningen av celler, gör fina linjer och rynkor mindre framträdande och minimerar hyperpigmenterade fläckar samt akne. NeoGlukosamin är en byggsten till hyaluronsyra som fyller ut huden naturligt och hjälper huden att bli fyllig och utslätad inifrån. Fina linjer och rynkor blir mindre framträdande vilket ger ett fräschare och ungdomligare utseende.

Aminofil

NEOSTRATAs senaste genombrott inom antiaging teknologin. Aminofil är ett patenterat aminosyrederivat som har visat sig öka fylligheten och fastheten hos hudens stödjande matrix. Ger huden en förnyad volym samt förbättrad fasthet och minimerar därmed rynkor och linjer.

Salicylsyra

Salicylsyra är en så kallad BHA (Beta Hydroxy Acid). I hudvård används salicylsyra främst som en exfolierande och talgreglerande ingrediens för fet och aknebenägen hud, tack vare dess fettlösliga egenskaper. Salicylsyra kan ha en uttorkande effekt och används gradvis och efter hudens tolerans.

Hyaluronsyra

Är ingen syra, utan en typ av sockerart och en naturlig beståndsdel i hudens mellanlager, dermis. Hyaluronsyra är ett av flera ämnen som bidrar till att ge huden dess volym och smidighet genom att fungera likt tvättsvampar som binder vatten. Brist på hyaluronsyra gör att huden får en minskad fyllighet, något som all hud drabbas med åldern. Det är därför man tillför hyaluronsyra till huden genom att injicera fillers. Hyaluronsyremolekylen är dock alldeles för stor för att med hudvård kunna komma djupare ner, så ingrediensen används i hudvårdsprodukter främst för att återfukta den översta delen av huden, stärka hudbarriären och ge en behaglig känsla och finish, vilket är nog så viktigt.

C-vitamin

C-vitamin är en vattenlöslig vitamin som är mycket viktig för kroppen. Kallas också askorbinsyra. I hudvård har C-vitamin en antioxidant effekt, en positiv effekt på kollagenproduktionen och en utjämnande effekt på hudtonen. C-vitamin är mycket instabil och det krävs därför rätt typ, förpackning och dosering för att en produkt med C-vitamin ska ge en effekt på huden.

Retinol

Retinol är en form av A-vitamin som effektivt hjälper till att minimera ålderstecken så som rynkor och ojämn pigmentering. I huden verkar retinol genom att stimulera cellförnyelsen och kollagenproduktion vilket ger en fastare hud. Även hudens struktur och hudton förbättras vid regelbunden användning. Användningen av produkter med retinol kan behöva tillvänjas huden. Se till att använda rätt koncentration och intervall till din hudtyp.